onsdag 7 juni 2017

Inspiration till utflykt

Den senaste veckan har jag varit på två utflykter som jag vill rekommendera! En passar lite bättre om det är lite blåst och regn och den andra om det är sol och varmt. Alltså om en vill vara inne eller ute det vill säga.
bild 1Mitt första tips är utställningen Malmö brinner på Moderna Museet i Malmö. Det är en utställning på temat kopplingen mellan konst, kultur och politik. Om revolt, drömmar och passioner 1968-1988. Ni kan läsa mer om den här. Väl värt en tur; piggar upp ens samhällströtta själ. Missa inte att gå in i Isabel Rayos fantastiska verk, ett myllrigt litet rum. Det var min favorit!

bild 2Mitt andra tips är Alnarpsparken. Eller mer specifikt Alnarps Västerskog eller landskapslabbet. Det är en remsa park utmed järnvägsspåret. Det används för att testa olika trädbestånd och se hur det går att kombinera upplevelsevärden med ekologiska kvaliteter. Alltså att skapa miljöer som kan fylla många olika funktioner. Vi har hållit till där under utbildningen men pga praktik och massa annat har jag inte varit i Alnarp på länge. Så det kändes  kul att komma dit bara som en utflykt. Fotade Arvid i björkbeståndet; typ som himlen där. Ett enhetligt lugn, björksus och solen som silade ned. Vi promenerade runt och sen fikade vi i parken. Cykelturen Malmö-Alnarp är också ett plus! Alltså gillar så himla mycket att cykla?

Har blivit så sugen på att komma ut mer i naturen och områden på nära håll som jag inte varit på. Längtar tills sommarkortet (Skånetrafiken) kommer nästa vecka, då blir det mera utflykter!

Det går också att åka buss till Alnarp (linje 139 från Lund och 133 från Malmö), hoppa av på Alnarp Kungsgårdsvägen. Ett annat alternativ är att åka tåg till Åkarp och sen gå ca 20 min till Alnarpsparken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar