tisdag 11 april 2017

25

bild 1

Hej jag är tillbaka nu som ett år äldre! Imorgon är det precis en vecka sedan jag fyllde år. Jag tycker att ens födelsedag ska få vara lite som en önskedag när en får göra bara såna saker som är kul och mysiga. Flyta runt och inte tänka på att passa tider eller ha en massa krav på sig. Jag ville åka till Köpenhamn med Arvid så då gjorde vi det. Men först gjorde vi lite tårta och åt frukost hemma så lagom till lunchtid var vi framme med tåget. Vi käkade burgare på Hope bar. Det var en slags rödbetsburgare med hummus, avocado, olika grönsaker och bröd med bovete (alltså herre älskar bovete). Sötpotatispommes med chiliaioli. Maten ger jag jättemånga poäng, plus att stället var mysigt, så passa på att gå dit!

bild 2

Sen gick vi till Glyptoteket! Museum med fokus på skulpturer. Byggnaden i sig är väldigt vacker med ett växthus med kupoltak i mitten (en upplevelse bara det). Det bästa var ett litet rum med bara små egyptiska föremål och skulpturer som var ca 5000 år gamla. Kändes som att de lika bra skulle kunna vara skapade i nutid vilket jag tycker är mindblowing. Dessutom har jag en tendens att bli helt prillig av skulpturer och gamla föremål, särskilt om de är små, och den känslan härjade loss i mig när jag gick in i det lilla rummet.

Rebecca har skrivit ett fint inlägg om Glyptoteket här, hennes bilder ger verkligen stället rättvisa!

bild 4

När vi kom hem var vi ganska trötta pga blåsigt, deppiga id-kontroller på tågen plus gått långt så då var det tur att vi hade tårta i kylen :))) Vegansk prinsesstårta! Med gul marsipan, som jag alltid får när jag fyller år eftersom det är nära påsk. Det var min första hembakta prinsesstårta och min första veganska prinsesstårta ever dessutom. Ska ge er recept inom kort för den blev mer än skapligt god!

Det var fint att fylla år! Speciellt som att det var min första födelsedag jag firade med Arvid. Och jag känner mig alltid uppvärmd av alla grattis-hälsningar jag får; blir som en slags påminnelse om alla som jag gillar som finns runtom mig. Annars har jag varit lite dubbelt inställd till födelsedagar, liksom de flesta andra högtider. Tycker det är mysigt men blir lätt ganska kravfyllt. Men nu som *vuxen* tycker jag att jag kan bortse mer och mer från det och bara tycka att det ska få vara gött dessa dagar. Inte mycket av allt eller spektakulärt utan bara bra och lugnt. Är också glad att jag har noll procent åldersnoja, känner mig väldigt ung, och typ som att livet är långt. Det ska jag nog skriva om en annan gång tänker jag, först ska jag fixa tårtreceptet till er så att ni kan ha gul tårta till påskafton.

Tack än en gång för alla hälsningar och puss! <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar