onsdag 15 mars 2017

Lite om vardag

bild 3bild 1

Det var längesen jag skrev ett vardagsinlägg insåg jag nu. Det är lätt att tänka tillbaka på perioder i efterhand och se vad som karakteriserade dem, fast just nu känner jag ändå någon slags mönster i mina dagar. Förmodligen för att jag är ledig och har tid vilket är så nice, önskar alla att få vara lediga mer. Hinner bland annat laga god lunch lite oftare och på så vis fota mat i dagsljus. Har experimenterat lite med olika varianter på kitchari, en indisk maträtt som (oftast) baseras på ris och mungbönor som får koka samman med grönsaker och kryddor. Jag har gjort olika varianter där jag blandat lika delar linser och ris och haft i morot, svamp, purjolök, lök och spenat. Kryddat med gurkmeja, ingefära, vitlök, kummin och chili. Först fräser jag grönsakerna med kryddor, har i linser och ris och lite buljong och täcker allt med vatten. Sedan kokar det i typ 20 min innan det är klart. Världens snällaste vintermat! Har ätit det med min första egna kimchi till (!!). Den har ett par veckor på nacken så nu jäklar börjar den bli riktigt god.

Förra veckan bestämde jag att semlornas säsong fortfarande är. Så jag gjorde varsin till Arvid och mig. Efter en del testande denna säsong har jag kommit fram till att Planti har bästa veganska grädden att vispa, bra lärdom!

Sen måste jag ju prata om helgen pga den var världens finaste med vår och allt. Sol! Gick på second hand med Sanna och drack kaffe ute. Fick träffa Elisabet på falafel-lunch i Folkets park. Kunde sitta ute mer än en timme så fick en ordentlig dos vårvärme, känns ju som att kroppen vaknar ur vinterdvalan då. På söndagen kollade vi till Arvids båt lite och fikade hos farmor och farfar. Jag fick lite frön av kvisttomater från farfars odling. Ska utnyttja balkongen till yttersta gränsen tänker jag; tomater, sockerärter och koriander plus annat som kan växa typ rakt upp och inte kräver så mycket plats. Det är mitt vårprojekt!

Och annan kul sak på tal om jord och annat organiskt: Har anmält mig till en ny omgång keramikkurs på ABF och är peppad. Jag förevigade min färdiga keramik i förra veckan, fotade mot fin bakgrund med bra kamera. Men min trogna Iphone tar också bra bilder. Älskar den fortfarande, stay alive <3

IMG_5313bild 2

1 kommentar: