söndag 19 mars 2017

Glöm inte chokladbollar

bild

På senaste har jag varit så sugen på vanlig chokladboll? Tror det har att göra med att mitt säkra kort har varit Delicatoboll när det kommer till fika sedan jag blev vegan. Den är ju vegansk så har köpt det när jag varit fikasugen och sen blivit påmind om hur gott det är. Så jag har bakat chokladbollar hemma ett par gånger. Nu senaste gången tog jag till några knep för att få dem exakt perfekt goda och det blev de. Mjuka, chokladiga med lite salt ton. Jag ger er receptet med inkluderade tips. Minns inte hur många bollar det blir men typ en djup tallrik full.

Vanlig chokladboll 

3 dl havregryn

2-3 msk kallt kaffe

0,5 dl mandelmjöl

1 dl rårörsocker

0,5 dl kakao

2 nypor flingsalt

1 nypa vaniljpulver (alltså sånt som bara är svart, koncentrerat)

100 g margarin

Kokos

Ta fram din matberedare!! Mixa havregrynen först tills de är i små bitar, nästan som ett mjöl. Då blandar du i kaffe och kör i ett par sekunder så det blandas lite och sugs in i havregrynen. Sedan kör i mandelmjöl, socker, kakao, salt och vaniljpulver så att allt blandas lite snabbt. Sist mixar du i margarinet tills det blir en jämn deg. Sedan bara att rulla bollar som rullas i kokosflingor (ambitiösa kan också rosta kokosen lite innan).

Glöm inte att fika för det är viktigt i livet! Och glöm inte bort matberedaren heller för det är en fantastisk maskin. Mest använda i vårt kök, funkar till allt.

Okej puss!

1 kommentar:

  1. Alla ingredienser finns hemma, så nu skall det bakas:-)
    Kram

    SvaraRadera