måndag 20 februari 2017

KAN SJÄLV

IMG_5673

Landskapet på Österlen hade i helgen ungefär samma gråskala som denna bild på mina ojästa dinkelfrallor. Jag bakade dem igår och det var också havrekross och solrosfrön i dem. Tänkte testa att göra dem ett par gånger till och sen sammanställa ett (ungefärligt) recept till er här på bloggen.

Det är ju ändå ganska bra med gråhelg, massor av tid till saker att göra inomhus. Jag fick hjälp av pappi med att bygga ett lågt blomsterbord/soffbord/japanskt köksbord. Vi använde ett underrede av järn till ett före detta soffbord, som egentligen skulle hamnat på skroten, samt ett par väderpinade grånade granplankor. Alltså det blev så fint? Subtilt och väldigt användbart. Ska visa er det snarast! Andra saken jag lovar i detta inlägg ooops. Kånkade med mig bordet på tåget och kom fram till ett regningt och bistert, men ändå åh, Malmö <3

Älskar att göra grejer själv och på senaste har jag blivit så bygg- och lagningspepp. Vill laga och sen kunna använda saker som bara ligger och tar plats eller fungerar dåligt (så go känsla). Ett exempel är min iPhone 4 från år 2011 (!!) som jag trodde att hoppet var ute för. Men så fick jag tips om att fabriksåterställa den och det funkade! Den är bara så himla pigg?? Fortfarande lite väderkänslig men ändå avsevärt förbättrad. Det innebär att jag kan skjuta upp mitt köp av ny mobil med medföljande ångest ytterligare på framtiden. Så hinner jag utreda vilket som är minst sämsta alternativ samt var jag ska göra av skrotet från min gamla. Vill inte att det ska hamna fel. Om någon sitter inne på smarta tankar och är bra påläst i frågan får hen gärna informera mig och omvärlden. Men nu har jag skaffat research-marginal iallfall; mycket glad för det. Det gäller ju att föra sin egen lilla kamp mot konsumtionssamhället.

2 kommentarer:

  1. Bra där Lisa:-) ser fram emot recept och bild på bord, kram

    SvaraRadera
  2. […] oss och klimatet. Något vi inte kan se och lära för mycket om.. Läste sedan Lisas inlägg här om hur hon kan själv och blir så lycklig. Bästa recepten får man på hennes blogg också. Med […]

    SvaraRadera