onsdag 2 november 2016

För alla tillfällen: chokladpudding

Här kommer ett recept på en av mina favoritgrejer att äta, en växtbaserad chokladpudding. Den är hur god som helst och innehåller massor av bra saker. Funkar som mellanmål, kvällsfika, inslag i en lyxfrukost eller efterrätt. Den är väldigt lätt att tillverka, bara att skala frukt och mixa. Den kräver heller inte att man har så mycket avancerade ingredienser hemma (vilket jag tycker är exceptionellt störigt i många recept). Om t ex avocado känns avancerat, ibland är de jättedyra eller omogna eller vägen till affären lång, så går det faktiskt att göra på bara banan istället, ta i lite extra kokosolja för konsistensens skull. Men det får ni testa själva! Här kommer iallafall den variant som jag empiriskt testat mig fram till att konstatera är den godaste:
ingredienser-text

Ingredisenser till en portion:

1 banan
1/2 avokado
ca 1 msk kokosolja
ca 1 msk kakao
1 nypa flingsalt
1 nypa kardemumma (mortlad)


Mixa alltsammans med en stavmixer och ställ kallt i kylen eller frysen en stund. Om det är länge innan du ska äta den så funkar kylen bra. Om du vill att den ska stelna snabbt så ta frysen, ca 20 min där kan räcka.

pimpa-text

När puddingen fått rätt konsistens så är det dags att pimpa den lite! På bilden ovan är mina bästa saker att ha på, så brukar blanda dessa tre. Andra bubblare kan vara: hackade rostade nötter, dadelsirap, andra nötsmör, nötcrème (kom på det nu??), granola, lite glass, hallon eller annat bär. Oändliga möjligheter. Bara att testa sig fram!!

(TIPS: Köp avocadonät för 29 kr på Lidl så kan ni göra receptet varje dag i en vecka om ni vill! Älskar Lidls avocado, har aldrig fått en dålig)

Lycka-till-puss från mig.

2 kommentarer:

  1. Avocado..Mmmm...bästa, bästa till allt

    SvaraRadera
  2. […] använder det när jag gör natt-oats, raw chokladpudding eller i […]

    SvaraRadera