söndag 21 augusti 2016

KIN bageri

annons360sommar

Här kommer ett tips till på temat Österlen (Simrishamn med omnejd) som är mina hemtrakter. Jag vet att sommarsäsongen där snart är slut och att flest människor är där då; men tycker att det nästan är bättre att åka dit på sensommaren eller hösten. Det är finfint och händer ändå ganska mycket kul saker. Om inte annat kan man promenera i naturen, äta ett Clara Frijs eller Aroma, eller ta en fika.

För några år sedan öppnade ett mysigt och familjärt litet bageri i gamla bränneriet i Östra Vemmerlöv. Det heter KIN och bakar bröd med ekologiska ingredienser och mycket kärlek! De har goda kanelbullar och bröd; proffigt men med hembakad känsla ändå. Det är väl värt en cykelutflykt till lilla Vemmerlöv för att fika där. De har även öppnat upp ett fik med brödbutik på Regeringsgatan i Simrishamn. Det är gult och piggt med mysig hemkänsla på inredningen. Plus skitsnäll personal! De har kaka och bulle, olika slags mackor, gott kaffe och te plus en dagens lunch-sallad. Den är nog alltid vegetarisk men de kan säkert anpassa efter ev önskemål eller allergi. Jag fick denna veganska variant när jag var där och lunchade med min kompis Elisabet härom veckan. Kolla här:

IMG_4743

Glasnudlar, gröna blad, polkabeta, tomat, haricots verts, marinerad svamp, wookad kål med ingefära (!!), jordnötssås, avocado plus macka med solrospastej och lite blommor, frön och fruktbitar.

Kan eventuellt vara den godaste lunch som går att äta i Simrishamn amen. Så passa på att äta där om ni har vägarna förbi. Köp med er bröd hem är också ett tips!

4 kommentarer:

 1. Bästa bageriet på Österlen! Vi serverar alltid deras bröd på vårt B&B, Östangård i Skillinge. Väldigt uppskattat!

  SvaraRadera
 2. Åh det ser och låter supergott ut! Nu är jag tillbaka i Köpenhamn och börjar först skolan om en vecka (fast ska jobba lite), vore väldigt kul att ses! Annars har jag yogahelg igen i Malmö 10-11 aug så då kanske vi kan ses?

  SvaraRadera
 3. Vilken sallad:-) den hade jag inte tackat nej till.

  SvaraRadera
 4. Ja! Jag tycker absolut att vi satsar på att ses när du är i Malmö. Ser fram emot det! Kram

  SvaraRadera