fredag 29 juli 2016

En liten utflykt

IMG_4698 IMG_4697

Idag har jag haft en så skön långsam dag, somrigt väder och allt. Åkte från Malmö till Österlen. Köpte ett fint valnötsbröd på KIN i Simrishamn och åt macka med Sanna och mor. Sen åkte vi på utflykt!

Först antikvariatet Mitt i byn i Ingelstorp (bild till vänster). Välsorterat och prydlig ordning. Köpte mig en Sara Lidman, Hålla mistel, som jag är mycket pepp på att läsa. Det är Saga Bitkover-Norman som har antikvariatet; hon är dessutom konstnär och jag tycker att hennes små kaniner i lera är bedårande. Hon var också hjälpsam och det var mysigt att hänga runt och bläddra bokryggar bland de raka raderna i hyllorna.

Efteråt tog vi vägen förbi Örnahusen för att prova ett nytt ställe som jag inte varit på tidigare: Jord och Bord. Ett café med odlingar som har frukost, lunch och fika. Vi tog oss kaffe och bulle i solen. Verkligen gott och hemtrevligt! Opretto och mysigt (se bild till höger); kändes som att komma hem till någon. Uteserveringen var väldigt fin, inramad av odlingslådor och klättrande växter. Blev f ö väldigt kär i den gula färgen på huset!! Ser fram emot att åka dit fler gånger.

Sen badade jag i havet och slumrade till på stranden. Åt lite mat med mamsen och kollade på Sommar med Ernst. Så ganska lugn i själen nu.

 

(Kom på att jag skrivit om Drömbageriet i Komstad på min gamla blogg, Österlen-tips! Finns att läsa här)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar