tisdag 21 juni 2016

Fyra Österlen-tips

Juni har varit en rolig månad för mig! Förra veckan var riktigt maxad; först var jag i Warszawa och sen åkte jag direkt ut till Österlen. Var med på en vinkurs på jobbet ( aka Söderberg&Sara på Kafferosteriet) och sen Österlenade jag tillsammans med Arvid:

IMG_4537

Han ser ut såhär och vi träffades för inte så längesen men sen kunde vi inte sluta. Han är världssnygg och kan allt och jag kan inte ens komma ihåg hur saker var innan jag kände honom. Tänk så bra det kan bli!! SÅÅÅÅ nu tänkte jag att jag ska ge er lite tips på roliga saker man kan göra på Österlen. För man vill ju dit och man vill ju ha roligt. Alla Österlen-tipslistor jag läst innehåller typ samma: Mandelmanns, Olof Viktors café och Knäbäckshusen. Det är bra ställen! Men det finns massor av annat som är trist att missa och där det kanske inte är lika trångt. Så nu får ni mina tips från vår utflykt i helgen. Håll till godo så kommer det mer längre fram.

Karossgården i Gladsax (hemsida)

Fin och välsorterad antikaffär och loppis! Lagom ordnat, vissa saker är ganska dyrt men det finns fyndpotential. Glöm inte att gå upp på ovanvåningen. Här hittade jag t ex en ganska ovanlig bok: Ulla Molins Leva med trädgård för 50 pix i helgen!

Tjörnedala konsthall

Det är mitt jobb! Konstrundans epicentrum men det är nästan alltid en bra utställning där oavsett tid på året. Gården är en gammal 1700-tals skånegård som är fin i sig och om man vill kan man på sommaren köpa fika och sitta på den gosiga solvarma innergården. Ser ut såhär:IMG_4524

Söderberg & Sara på Kafferosteriet i Örum

Alltså här gäller inte det där om att det inte är trångt på ställen jag tipsar om. Men det är så värt iallafall. Här ska jag jobba i sommar, kom och hälsa på!! Vedugnsbakad pizza med lokalproducerade och mestadels ekologiska råvaror, god öl/vin/must, olika sorters hemmarostat kaffe plus kaka och bulle. OCH fantastisk miljö: stort och rymligt med massor av pelargoner, trädgård och växthus. Vi åt sparrispizzan och svamppizzan i helgen och det var orimligt gott. Österlens bästa tycker jag! Fiket i Ystad fick en andraplats i White Guide i våras, hipp och hurra.

IMG_4483

Folkets bio, Gylleboverket

Alltså jag älskar Gyllebo (<3)!! Det ligger utanför Rörum och för några år sedan startade man upp Gylleboverket som är en slags konst- och kulturmötesplats i gamla skrotlagret i Gyllebo. Det tycker jag är världens bästa idé för det behövs sådana ställen på landsbygden. På söndagar kl 19 har de iallafall bio med väl utvalda filmer. Det kostar billigt och är jättemysigt! Plus att det är en jättego biltur ut dit, värt bara det. Tänker att jag ska hänga mycket där i sommar. De ska ha en hållbarhetsfestival där 22-23 juli, tips!

IMG_4532

Det var en portion! Ska spåna lite till på bra grejer. Tänkte att ett inlägg med fika- och matställen kunde vara kul. Sen lite tips på badstränder, kultur och events. Och natursköna platser såklart! Kommer sen. Plus att ni ska få en liten Warszawa-rapport av mig också. Det blir kul; utflykter är ju livet!

2 kommentarer:

  1. Härlig start på sommaren!

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul!! Håller med Julia, jag hoppas att det blir en fantastisk sommar!

    SvaraRadera