måndag 11 april 2016

reseskisser

20160401103137315 20160401103331082

Det är som att allting kan hända när det blir vår och därför får jag ut-i-världen-sug. Vill resa. Kollade dessutom igenom några gamla skissböcker förra veckan och passade på att scanna in lite material. Hittade lite bilder jag ritat på resor, överst från Grekland och nederst från Zürich. När vi rest med utbildningen har vi uppmuntrats att skissa mycket. Är glad för det för även om det är jobbigt i början är det bra att komma igång. Det har gjort mig friare och snabbare i mitt eget tecknande och dokumenterande. Jag har kommit vidare.

Ritandet är ett av mina bästa tillstånd, finns inget annat som får mig att fokusera och slappna av så bra på samma gång. Det är något som jag alltid gjort, som funnits med. Mitt egna hål att hoppa ner i, som en safe zone. Det är så bra att ha med just när jag reser. Mycket intryck, människor och surr runtomkring. Så när jag sätter sig med pennan och ritar nån grej så får hjärnan vila och jag kan ladda om. Ett bra redskap och samtidigt en fin dokumentation av platser jag varit på. Ett sätt att minnas starkare.

Och jag tänker alltid innan: det kommer aldrig bli något. Och sen är det så fett att se teckningen växa fram. Efteråt tittar jag lite på den och så fattar jag inte hur det gick till. Då blir jag glad.

 

3 kommentarer:

  1. Vilka extremt fina! Kul att du tycker om att skissa, önskar att jag tyckte mer om det... måste kanske komma igång med det mer bara. Skönt att känna sig så mycket friar med det nu dock, det håller jag verkligen med om!

    SvaraRadera
  2. Vilka vackra skisser, som konstverk

    SvaraRadera