lördag 6 februari 2016

Landscapes of loss

Vet ni att nu är det faktiskt sista året för mig på utbildningen. Läser just nu den kurs som jag längtat mest efter under hela tiden. Ett designprojekt med fokus på arbetsprocessen. Den är väldigt hands-on, analogt skissande, och mycket konstnärlig frihet. Mysigt! Förra veckan fick vi paus från det terapeutiska deltasandsknådandet och pappersrivandet i ritsalen och åkte på exkursion. Älskar exkursion. Vi skulle kolla på memorial places vid havet, eftersom det är temat i vår uppgift. Så här kommer några av mina bästa intryck från dessa två dagar vid skånska och danska kusten:

IMG_3464 IMG_3481

Avenbokstunnel vid Pålsjö slott. Josefine testsprang och blev ett litet svart streck i mitten av bilden. Andra bilden är från Höganäs. Kände som att jag älskade Höganäs! Nog en kombination av havet, husen och keramiken skulle jag tro.

IMG_3483 IMG_3484

Mitt ute i ingenstans tittade vi på denna minnessten. Tyckte att den stärkte min bild av 70-talet som  ironiskt, politiskt och handlingskraftigt. På det hela taget en väldigt brun upplevelse.

IMG_3494 IMG_3513

Sen kollade vi UFO-monumentet i Ängelholm. Vägen dit var finast- med träd i vatten och dessa fina fragila tallar och björkar. Man vill göra mönster av dem och sen trycka på tyg. Andra bilden är en stämningsfull ljusinstallation på Henry Dunkers plats i Helsingborg.

IMG_3527 IMG_3546

Andra dagen på andra sidan sundet. Mariebjergs kyrkogård! Av G N Brandt, hade peppat så inför detta stopp. Blev inte besviken! Vill åka dit igen snart. Googla, så sjukt fint. Andra bilden är från ett av kapellen. Så finstämt designat. Kan på riktigt bli rörd av modernistisk arkitektur och design. En gång grät jag när jag kollade på Nordiska hus på TV?

IMG_3552 IMG_3559

Kolla lampan från krematoriet!! Ett annat ljus i tillvaron: litet utslaget vintergäck :))))

1 kommentar:

  1. Det låter som en härlig vecka & vilka fina bilder

    SvaraRadera