lördag 20 februari 2016

Hudterapi för ointresserade

Hej det här är ett erkännande: jag tycker att hudvård är tråkigt. Vill ju ta hand om huden så att den ser bra och frisk ut men tycker att krämer, foundations, ansiktstvättar och toners är en djungel som jag inte orkar gå in i. Vet inte heller vilka "rutiner" som jag ska lägga mig till med. Nu bara tvättar jag det lite när som och smörjer in ansiktet när det känns lite torrt. Brukar fungera bra, det är ju inte som att man är tvungen att ha en uttänkt strategi. Har känt något slags stress över att jag borde ta tag i denna del av mitt liv men nu tänker jag bara: pallar inte. Man måste faktiskt inte.

Men på vintern blir min hud i ansiktet liksom KAOS. Jättetorr och beter sig nyckfullt :(( Dessutom så är den lite känslig, får lätt konstiga eksem. Önskar mig hudterapi och rådgivning från typ Kakan Hermansson.

När det krisar riktigt, är supertorrt och eländigt, brukar jag göra ansiktsmask på 1/2 dl havregryn, 1/2 dl vatten och en gnutta honung. Mixar det med stavmixern och har på i en kvart. Känns som havregrynsgröt i ansiktet men hjälper alltid! Sen gnuggar jag in mandelolja, låter det sjunka in en stund och torkar av överflödet med en handduk. Så återhämtar sig huden lite. Räddare-i-nöden-kur!

Just nu är jag dessutom inne i en process där jag känner behov av att rensa ut all skit, vill bara ha neutrala naturliga produkter utan massa onödigt tillsatt som man inte vet vad det är. En filosofi som jag försöker applicera på allt överlag. Så har börjat testa mig igenom Apoteas utbud av ekologiska och allergivänliga produkter. Resultat hittills:

Ansiktstvätt från Burt's Bees- funkar skapligt bra tycker jag! Tänker hålla mig till den ett tag och testa en längre period. Känns som ett safe och bra märke.

Schampo, balsam och body lotion från Urtekram. Inget märkvärdigt, bra grejer som är lätta att få tag på och känns snälla. Tycker om aloe vera-sorterna!

Mascara från UNE- ekologisk fantastisk mascara for life. Kan vara den bästa jag haft. Långa fina fransar, inget smul. Håller typ hela dagen och är lätt att tvätta bort med bara vatten (??). Fattar inte paradoxen i detta. Den är wonderful, kan köpas på Åhléns! Lite euforisk över denna upptäckt.

Har hittat några favoriter med andra ord. Letar efter bra ansiktsvatten samt ansiktskräm. Gärna också en foundation som inte förstör och torkar ut mitt stackars face. Funderar också på att gå över till team kokosolja- använda det som bodylotion/ansiktsrengöring.

Nu blev det ett långt inlägg om detta som jag egentligen tycker är jättetrist men hoppas att det känns lite bättre för någon som känner som jag; som vill ha några få bra hudprodukter som går att lita på och inte lägga massa tid på research, inköp och rengöring. Så tänker att jag ska ordna upp det nu så jag kan slippa tänka på det sen.

Tips, tankar och hjälp tack!! <3

4 kommentarer:

 1. Bra tips för oss med torrare hy! Tips är Aesops produkter, även om de är lite dyrare... Men så härliga ingredienser och riktigt bra resultat tycker jag

  SvaraRadera
 2. Kul med lite samma tema (som också ska in i nyhetsbrevet)! Bra tips också! Jag köpte ett puder på apoteket från deras egna, ekologiska märke... tyckte att det var bra : ) Älskar också urtekrams deo med aloevera!

  SvaraRadera
 3. Ja jag såg det! Roligt :) Tack snälla för tipsen, ska kolla upp. Finns säkert mycket bra grejer i Apotekets sortiment tänker jag!

  SvaraRadera
 4. Tack snälla för tipset! Ska kolla upp!

  SvaraRadera