fredag 29 januari 2016

Måndag med bok

Det känns kul att ha flyttat bloggen för det är ett sätt att utveckla den. Det kommer finnas ett nytt kontinuerligt inslag, ett återkommande veckotema. Precis som hos de andra på Stories of Us. Jag har funderat lite fram och tillbaka och kommit fram till att det ska kretsa kring läsning.

Jag har tidigare skrivit en del om saker jag läst. Känner ofta att det behöver diskuteras plus att det är så roligt att prata om. Läsning är så himla viktigt. Det är därför man ska utnyttja alla fina biblioteket! De är världens resurs och helt egna världar i sig. Tror det är superbra att läsa ur alla avseenden både för lära sig konkreta saker och få insikter i sig själv. Eller känna på hur det är att vara någon annan.

Jag har alltid älskat att läsa. Mår bra av det. När jag läser är en av få gånger jag kan stänga av, hitta off-knappen på hjärnan och glömma tid. Försöker göra det lite varje dag. Ibland hittar jag spot on-grejer, bra beskrivningar. Då brukar jag fota dem. Sen glömma bort dem. Så därför vill jag läsa om dem för att komma ihåg. Så tänkte att jag kan dela dem här. Har gjort det någon gång förut på min gamla bloggplats. Idag är det fredag, men tänkte att jag skulle börja på måndag. Måndagar med bok. Men vi kör en favorit i repris idag, den handlar just om att lära sig grejer, att läsa och öppna dörren till något nytt. Det är Knausgård som skrivit.

knausgård

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar