tisdag 20 oktober 2015

Tisdag klar för dagen


Det är en intensiv vecka för jag bara projektar. Ett meditationsrum som ska vara färdigt till måndag. Det är som alltid med designprojekt: det roligaste och mest mentalt påfrestande som skolan erbjuder. Men nu är jag i stadiet där jag inte har tid att ändra på något drastiskt utan måste färdigställa och då brukar det lugna sig och jag kan koncentrera mig på att få ihop materialet och tankarna. Det blir bra.

Har ovanpå detta känt upprördhet i hela kroppen över världens tillstånd. Snart kommer kriget samtidigt som polarisen smälter och inga människor är lyckliga. Det var så mycket flyktingar på Malmö C i söndags kväll. Småbarn och ryggsäckar, folk som vilade på golvet. Ville bara gråta för hatar att människor tvingas fly. Alla borde ta mer hand om varandra.

Annars tänker jag mycket på att bo. Var och hur. Städer, krukor, växter, takhöjder, öppna fönster, stuckatur och gamla kök. Ibland på karga öar med små stugor där man kan elda i kaminen. Inte prata med någon och åka båt. Vifta på tårna på trappan.

Jag har gått med i en bokklubb med ett gäng som jag inte känner. Det känns roligt och höstigt. Vi ska läsa Mot fyren av Virginia Woolf. Idag plockade jag en paprika som jag odlat själv på fönsterbrädan (!!) och sen gick Sanna och jag på biblioteket och lånade boken. Jag önskar mig semester jättelänge så att jag bara kan läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar