söndag 21 juni 2015

Semester i Tyskland

Hej här är jag! Har haft ett litet glapp av tid mellan skola och jobb vilket var turligt för då kunde jag följa med mina föräldrar på road trip till Tyskland och hämta hem lillasyster från Köln. Älskar att resa, speciellt med bil och när man inte själv behöver planera resandet utan bara kan åka med. Det var sommarväder och vi hade jättekul, fridens!! Hade inte heller så mycket internet vilket var gott för hjärnan. Läste ut Nybyggarna av Vilhelm Moberg som var min bok för tillfället. Jaja! Åkte tidig morgon och efter en dags bil, båt, blaskigt mackkaffe och autobahn så var vi framme i Köln.

På söndagen åkte vi tåg till Koblenz och åkte båt (älskar att åka båt) på Rhen i två timmar i strålande sol. Så pass livsnjutig söndag.
I Koblenz hittade jag en fontän/lekplats/vattenpark som var det bästa jag sett i landskapsarkitektur för barn!! Alla barn lekte, även de vuxna. Tog massa bilder som note to self inför framtiden.


På måndagen var vi runt i Köln; botaniska trädgården där vi strök omkring och jag namedropade lite träd och växter. Såg två sovande farbröder; en på en parkbänk och en i det tropiska växthuset. Ritade lite teckningar. Sen åt vi burgare på Fette Kuh (ursäkta stavning men det betyder typ "tjocka kon") och det är gooooott!!! Åt en portabelloburgare och det kändes nästan sorgligt när den tog slut :(((( Kollade lite affärer och köpte lite snyggt på COS och sen på kvällen blev det en prommis genom Hiroshima-Nagasaki park. Wo-ow such a good day.Dagen efter var vi en vända i Düsseldorf och körde sen hemåt. Pga långt att köra bodde vi över på ett B&B någonstans ute på tyska landsbygden. Och kolla på bilderna så fint det var!! Sjukt otippat för vi hade bara bokat det lite snabbt på internet. Mysig hästgård med djur och dammar och mjuka sängar. Plus god frukost och trevliga ägare som vi pratade lite häst med. Drack kaffe i solen och sen körde vi hemåt. Konstaterar: mycket bra resa. Kändes som vi hann med mycket samtidigt som vi hade gott om tid och tog det lugnt. Tyskland är lite överraskningarnas land. Typ lite udda och töntigt men samtidigt mysigt och så nice. Åk dit mer!!! Det ska jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar