torsdag 26 februari 2015

KvinnsI helgen hängde jag med farmor och vi kom att prata om Lena Nyman-biografin som vi hade läst båda två. Sedan jag läste den har jag haft någon slags inomboende rage över hur hon kritiserades och hånades efter att hon visade sig naken i Vilgot Sjömans film Jag är nyfiken. Tydligen var hon tjock tyckte folk och den kritiken förföljde henne genom hela livet, hon led av ätstörningar. Jag fattar inte ens grejen; har sett filmen och bara SLUTA hon var ju snygg. Så tips se filmen och läs boken, heter Jag vill ju vara fri och är ett stycke kvinnohistoria värd att ta till sig. Så begåvad skådespelerska!


Lyssna på Värvet från för två veckor sen!! Det är en konstnär som heter AK von Malborg som man bara blir helt radiokär i! Så smart och fin konst. Älskar denna illustration <3


Sista delen i detta budskap som jag kände att jag ville förmedla är : ALICE BOMAN! Under mina influensaveckor var detta det bästa som hände, alltså att jag började lyssna på henne på Spotify. Älskar ljudbilden (hammondorgel!!) och så enkla rena texter. Man blir mjuk i hjärnan av att lyssna, nästan meditativt. Och rösten är bland de vackraste.

Alla bilder kommer från min Pinterest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar