onsdag 26 november 2014

Höstens favoriter under kategori nyttigt snabbt och gottBild 1: Avocadopasta! Alla som kan koka pasta och mosa en avocado kan laga denna rätt. Man gör helt enkelt så och sen på med salt, peppar, fetaost, tomater, ruccola och lite citron oregano eller annan valfri krydda man gillar. På med lite frön också så blir det ännu nyttigare. Tar ca en kvart=bäst och det är typ det godaste som finns. Ibland har jag köpt avocado-nät och ätit det varje dag i en vecka.

Bild 2: GRÖT. Gröt är också mat. Man kan göra gröten i massor av olika tappningar och ha på massa olika grejer och olika sorters mjölk. Min favorit just nu är gjord på havregryn, vatten, salt, mald kardemumma, lite russin, hela mandlar och linfrön toppad med tinade hallon och en klick med jordnötssmör. Också gott att ha avocado på (ja jag vet spexigt men det är faktiskt gott) eller sojamjölk till. Tycker det är en jättebra lunch eller lättare kvällsmat om man ätit något mer rejält innan på dagen. Och är fixat på ca fem minuter.

Bild 3: Bananpannkakan. Tänkte först att det skulle vara som en obehaglig äggröra med banansmak men det är jättegott! två ägg plus en mosad banan och lite salt som man steker i smör eller olja. Kan bli klurigt att vända den så att den håller sig hel och har inte ännu kommit på vad trixet är för att få den att hålla ihop men skit samma. Sen är det gott att ha på keso, skivad frukt, tinade bär, honung och lite frön eller kokos. Tid- går jättefort.

Bubblare i kategorin: Halloumisallad och spispannebröd med veggobiff och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar