måndag 23 juni 2014

Mera grönt

Att äta kött är lite som att ha en sko som klämmer. Iallafall för mig. Jag tycker att jag har för många argument och anledningar till att inte äta kött. Jag tycker egentligen inte heller att kött i sig är så väldigt fantastiskt. Jag skulle helt enkelt kunna leva mitt liv utan det. Handen på hjärtat så äter jag inte ens särskilt mycket kött. Men jag har det där lilla dåliga samvetet kvar så för att jobba det där sista lilla mot veggotillvaron så lånade jag Jonathan Safran Foers Äta djur för ca femte gången. Har försökt och försökt läsa den men det har liksom inte gått. Typ ett kapitel in har jag fått sluta pga emotionell kris. Kanske säger det något om boken eller om mig. Förmodligen båda. Iallafall en del om den vidriga industriella köttproduktionen som jag inte vill stötta.

Så försöker lite med tvång ta mig över till den helgröna sidan. Annars funkar ju pepp ganska bra också. Typ spana efter goda vegetariska recept. Därför är jag lycklig i hjärtat över att ha hittat den underbart gosiga veggo-bloggen Green Kitchen Stories (curlar er med länken obs obs). Älskar estetiken, tonen i texten och recepten. Har gjort rödbetsbiffarna med fetaost, bananbrödet och banangranolan (kan vara topp tio godaste jag ätit av grejer att ha på fil). Allt var jättegott. Så nu bevakar jag intensivt Adlibris och väntar på att kokboken ska komma upp i nytryck för just nu är den slut... Följer den bloggande familjen på Instagram sålänge (gillar allt hehe)!

I övrigt har jag haft flyt på matlagnings- och bakfronten. Har gjort mitt livs första vetelängder. Fick lära mig hur man klipper och gör flätor av min vän och kollega Linnéa på jobbet. Gjorde en med citron, mandelmassa och kardemumma samt en annan med kanel och vanilj. Har även gjort sparrispaj, olika bröd och hummus. Allt blev gott med vänlig hälsning självgod person.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar